Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting! ðŸ˜

Kom je ook altijd tijd tekort om je nagels te lakken?

Mannen en vrouwen praten verschillend. Elke week neemt een collega je mee in de vrouwenpraat dilemma's. Deze week vertelt Michelle, Medewerker Marketing, over haar dilemma: Kom je ook altijd tijd tekort om je nagels te lakken?

Image

Vrouwenpraat

Michelle vertelt ons haar dilemma

Prachtig gelakte nagels; de één laat het doen bij een nagelstyliste en de ander vindt het de ultieme me-time en houdt zich er graag de hele middag mee bezig. Dan heb je ook nog de mensen die wel graag mooi gelakte nagels willen hebben, maar er zelf geen talent voor hebben en ook geen zin hebben om het om de week te laten bijwerken bij een styliste. Tot die laatste groep behoor ik (helaas). Want waar vind ik de tijd (en zin) om mijn nagels te voorzien van een mooi kleurtje?

Altijd weer last minute

Laatst was het weer zover, ik ging twee weken op vakantie naar de zon en daar horen natuurlijk wel vrolijk gelakte nagels bij. Het liefst ook op mijn teennagels. Zo voorbereid als ik ben begon ik de dag van tevoren met het inpakken van mijn koffer. Nagels lakken, dat zou daarna wel komen. Tijdens het inpakken van mijn koffer sloeg de stress toe. Natuurlijk kwam ik erachter dat ik nog 1000 dingen miste om mijn packing list helemaal af te kunnen vinken. Ben ik de enige die wel voorbereid genoeg is om weken van tevoren een inpaklijstje te maken op mijn iPhone, maar er niet aan denkt om tijdens een supermarktbezoek anti-muggenspray en blarenpleisters mee te nemen voor komende vakantie?

Maar deze kleur heb ik écht nog niet…

Dat werd een ritje naar de drogist. Overigens vind ik dit totaal niet erg, want ik kan daar uren rondlopen en snuffelen tussen de make-up, parfums en haarproducten. Natuurlijk belandden er weer allemaal dingen in mijn mandje die ik totaal niet nodig had: een nieuwe mascara, haarborstel, gezichtsmasker… Ook bij het rek met nagellakjes stond ik even stil. Verstandig liet ik ze staan, hoewel die pastel roze kleur er wel heel verleidelijk uitzag. Wat moet je met nóg een potje nagellak als je hem toch maar 1 keer gebruikt en hij daarna in het mandje tussen 50 andere schaars gebruikte kleurtjes belandt? Bij thuiskomst zou ik er wel een uit dat mandje gebruiken om mijn nagels van een zomers kleurtje te voorzien. Er zit vast nog wel een pastel roze kleur in mijn collectie.

Tijd voor andere dingen

Eenmaal thuisgekomen kon ik eindelijk alles op mijn inpaklijstje afvinken. Maar nu moest het nog wel allemaal in mijn koffer passen. Na een uur passen, meten en kledingstukken elimineren stond eindelijk mijn ingepakte koffer klaar. En ja: hij kon dicht! Het berichtje van een vriendin of ik nog even een drankje met haar ging doen op het terras kwam net op het juiste moment. Ik had met het inpakken van mijn koffer toch alle taken volbracht die ik ter voorbereiding voor mijn vakantie moest doen. Toch?

Dan maar niet

Die avond op tijd naar bed, want de volgende ochtend stond de wekker al vroeg en kon de vakantie beginnen! Net voordat ik in slaap val ga ik nog eens alles langs wat ik moest doen voor vertrek. Teenslippers ingepakt? Check! Genoeg snacks voor de lange autorit? Check! Koffers ingeladen? Check! Dan komt pas het besef. O ja, mijn nagels, die zou ik nog lakken… Ach, dat is er toch na een paar dagen afgebladerd. En dan moet er weer nagellakremover mee. Nee, eigenlijk is het maar beter zo.

En, lees jij deze blog met netjes gelakte nagels? Of zou jij ook beter je tijd besteden aan dit – o zo leuke – klusje?