Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting! 😍

Hoe verzorg ik mijn gevoelige huid?

• Mannen en vrouwen hebben ieder eigen dilemma’s. Deze week nemen we je mee in de mannenpraat van Jur, over zijn uitdaging: Hoe verzorg ik mijn gevoelige huid?

Image

Mannenpraat

Jur vertelt zijn dilemma

Uitslag door mijn gevoelige huid

Een gevoelige huid, iets waar ik al mijn hele leven mee loop. Van kleins af aan kwam ik al bij de dokter voor mijn eczeem. Door de jaren heen waren lekkere wasverzachter of geurende zeepjes er voor mij niet bij. Teveel zonlicht zorgde voor vlekken in mijn huid en zelfs van nieuwe kleding kan ik uitslag krijgen als het niet goed genoeg gewassen is. Ik durf mezelf dus best een ervaringsdeskundige te noemen 😉.

Verzorging voor de gevoelige huid

Langzaamaan heb ik geleerd waar mijn huid goed op reageert en waarop niet. Verzorgingsmiddelen met parabenen, een hoog gehalte aan parfum of iets wat ontvettend werkt zijn een no-go. Het is mij duidelijk geworden dat mijn gevoelige huid het best een zo simpel mogelijke verzorgingsroutine geniet, denk aan vettende crèmes (geen hydraterende), natuurlijke olie voor de huid en doucheproducten voor de gevoelige huid. Zet de douche ook een paar graden kouder, goed voor je huid én het milieu. Gebruik liefst een zeep die pH-neutraal is en pas op met zeep die sterk geurend is. Zelf gebruik ik de body bars van Happy Soaps.

Scheertips voor de gevoelige huid

Daarnaast heb ik ook snel irritatie in mijn gezicht van het scheren. Hiervoor gebruik ik na het scheren een lichte scrub, om te voorkomen dat de haartjes ingroeien, gevolgd door een koude plens water en een vettende crème. Het gebruiken van een goed, scherp scheermes zorgt ook voor een beter resultaat. Plus dat je nog eens extra strak voor de dag komt. Verzorg je gezicht met producten speciaal voor de gevoelige huid.

Producten voor de gevoelige huid

Al met al; gebruik degelijke, natuurlijke producten, en loop met een gevoelige huid zeker niet achter iedere rage aan als het op verzorging aan komt. Wees ook niet te streng voor jezelf, je zal niet altijd de beste opties voor handen hebben. Ik maak mezelf er ook schuldig aan, een lekker geurtje kan ik namelijk ook niet laten staan...

Heb jij ook last van een gevoelige huid?