Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting! ðŸ˜

Ik heb altijd wel ergens een blauwe plek, should I care?

• Mannen en vrouwen praten verschillend. Elke week neemt een collega je mee in de vrouwenpraat dilemma's. Deze week vertelt Leslie, Medewerker Marketing, over haar dilemma: Ik heb altijd wel ergens een blauwe plek, should I care?

Image

Vrouwenpraat

Leslie vertelt ons haar dilemma

Regelmatig komt er iemand naar me toe en wijst verbaasd naar mijn benen; “Leslie, wat heb jij gedaan?”. Dan reageer ik meestal met een knipoog; “Ach… Ik zou het ook niet weten”. Ik heb eigenlijk wel constant blauwe plekken. Als de ene is verdwenen is de volgende alweer ergens verschenen.

Waarom krijg ik zo snel blauwe plekken?

Waar de één een flinke val maakt zonder ook maar een plekje, ziet de ander helemaal beurs na een val. Die ander ben ik dus... Hoe komt het dat ik diegene ben die altijd onder de blauwe plekken zit? Hier zijn toch wel een paar biologische redenen voor te bedenken. Vrouwen hebben bijvoorbeeld een dunnere huid dan mannen en daarom ook sneller blauwe plekken. Ook hormonen kunnen een rol spelen in de gevoeligheid voor blauwe plekken.

Onhandig?

Of ik misschien niet ook een beetje onhandig ben? Uhm… Misschien een beetje? 😇 Ik weet zelf vaak niet waar mijn blauwe plekken vandaag komen of wat ik kan hebben gedaan. Misschien ben ik al gewend dat ik regelmatig ergens tegenaan stoot. Als ik me bezeer besteed ik weinig aandacht aan de pijn. Vandaar dat ik zelden kan herleiden waar de blauwe plekken vandaan komen.

Wat te doen tegen blauwe plekken?

Nou… Eigenlijk weinig, dacht ik altijd. Ik liet mijn blauwe plekken dus altijd gewoon maar lekker zitten. I don’t care! Als ik het zou bedekken met foundation moet ik eigenlijk gelijk heel mijn arm of been bedekken met foundation, omdat er anders een kleurverschil is. Foundation op mijn armen en benen vervaagd ook altijd snel met het bewegen en door de kleding die ik draag. Als het niet aan de buitenkant kan worden opgelost, dan maar aan de binnenkant! Er zijn namelijk wel wat wondermiddeltjes die je kunt uitproberen tegen blauwe plekken, zoals vitamines en visolie. Deze heb ik onderaan voor je op een rijtje gezet.