Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting! ðŸ˜

Ik word misselijk van de geur van mijn vriendin, wat nu?

• Mannen en vrouwen praten verschillend. Elke week neemt een collega je mee in de vrouwenpraat dilemma's. Deze week vertelt Leslie, Medewerker Marketing, over haar dilemma: Ik word misselijk van de geur van mijn vriendin, wat nu?

Image

Vrouwenpraat

Leslie vertelt ons haar dilemma

Soms heb je van die mensen die aan het einde van de dag niet meer zo fris ruiken of een te sterke, misselijkmakende parfum op hebben. Dan komt het ethische dilemma naar boven; zeg je er iets van of laat je ze de rest van de dag met die geur rondlopen? Misschien zul je het niet zo snel tegen een onbekende van je zeggen, maar wat als een vriend of vriendin van je slecht ruikt?

Gevoelig voor geurtjes

Ik ben altijd al gevoelig geweest voor geurtjes. Als ik iets vies ruik, houd ik mijn adem zo lang mogelijk in tot ik echt naar lucht moet happen. Als iemand een hele sterke parfum walm om zich heen heeft kan ik daar ook echt misselijk van worden.

Lekkere en vieze parfums

Nog steeds heb ik soms dat als iemand niet fris ruikt, ik niet durf te ademen. Ik heb eigenlijk nog liever dat iemand een parfum draagt die ik niet lekker vind, dan dat iemand echt niet fris ruikt. Zelf houd ik van licht zoete, zwoele en fruitige parfums. Te frisse of sterke parfums vind ik niet lekker. Ik spray zelf altijd een vleugje parfum voor ik de deur uit ga. Ik heb altijd een flesje in mijn tas voor als ik extra lekker wil ruiken voor een avondje uit. Ik ruik liever subtiel lekker dan dat er zo een parfum walm om mij heen hangt.

Durf ik er iets van te zeggen?

Met mijn gevoelige neus heb ik wel eens dat wanneer een vriend of vriendin dichtbij komt, ik ineens word afgeleid door een geur die ik liever niet ruik. Ik raak dan ook al snel afgeleid van het gesprek en mijn hoofd gaat vluchtwegen bedenken. Subtiel probeer ik dan mijn gezicht af te wenden of een stapje naar achteren te zetten. Durf ik er iets van te zeggen? Hoe pak ik dat aan?

Subtiele hints

Tja… Wat doe je als iemand niet lekker ruikt? Ik wil natuurlijk niemand beledigen of iemand ongemakkelijk laten voelen. Ik denk dat best wel wat mensen zich schamen zodra ze erachter komen dat ze niet fris of vies ruiken. Dat maakt het ongemakkelijk om het tegen iemand te zeggen, vooral bij een wildvreemde. Bij vriendinnen of familie is dat toch al wat makkelijker om te zeggen. Bij iemand waar ik niet zo close mee ben zou ik subtiele hints geven. Ik zou zelf mijn deo of parfum pakken en vragen of de ander ook wilt.

Let’s be honest

Uiteindelijk is het voor het bestwil van beiden dat je er iets van zegt. Als een vriendin van me niet fris ruikt en ik zeg er niets van, loopt ze nog de hele dag ‘voor schut’. Dat wil ik haar en de mensen met wie ze in contact komt besparen. Ik denk ook dat de meesten het toch wel als een favor zien als je hen op hun geur attendeert. Ikzelf zou het ook fijn vinden als iemand het gewoon tegen mij zegt zodat ik er iets aan kan doen. So, let’s be honest!

Wat zou jij doen in een soortgelijke situatie?