Pff, ik lijk net een glimworm met mijn glimmende voorhoofd!

• Mannen en vrouwen praten verschillend. Elke week neemt een collega je mee in de vrouwenpraat dilemma's. Deze week vertelt Manon, Medewerker Marketing, over haar dilemma: Help, een glimmend voorhoofd!

Image

Vrouwenpraat

Manon vertelt ons haar dilemma

Shiny skin

’s Ochtends valt het allemaal nog mee, maar als de klok 12 uur slaat lijkt het alsof mijn hoofd op standje glimworm springt. Een glimmende kerstbal is er soms niets bij… Leuk met de feestdagen, maar niet voor op je werk of tijdens een dagje weg. Wat gaan we eraan doen?

Verschillende huidtypen

Zoals je misschien al weet zijn er verschillende huidtypen. Een droge huid, de naam zegt het al, voelt droog aan en kan sneller verouderen. Een normale huid voelt soepel aan en heeft een goede doorbloeding. Heel fijn als jij in deze categorie valt! Een vette huid produceert een grotere hoeveelheid talg waardoor je huid gaat glimmen. En dan heb je nog de gecombineerde huid waarbij de huid rond je ogen en wangen droog is, maar je voorhoofd, neus en kin vettiger is. Oftewel glimmende T-zone! Wanneer je producten gebruikt die niet specifiek voor jouw huidtype ontwikkelt zijn, kunnen je klachten juist verergeren. Hier moet ik dus écht beter op gaan letten..

Help! Een gecombineerde huid, wat nu?

Ik val dus in de categorie: gecombineerde huid. Dit kan liggen aan mijn dagelijkse verzorging, maar erfelijkheid of hormonen kunnen ook een rol spelen. Wat gaan we hier aan doen?

1. De eerste stap om een gecombineerde huid in balans te krijgen is: Reinigen, reinigen en nog eens reinigen! Reinig je vette huid dan wel met een mild en geurstofvrij product om irritatie en overmatige talgproductie te voorkomen.
2. Stap twee: Gebruik een toner/lotion om de huid te herstellen. Hier ga ik dus de mist in (denk ik), want ik gebruik momenteel geen toner.
3. Stap drie: Een dagcrème voor jouw huidtype. In mijn geval een dagcrème met een luchtigere textuur of een matte finish.
4. Stap vier: Gebruik regelmatig een exfoliant met betahydroxyzuur. Maar wat is een exfoliant? Dit is een manier om dode huidcellen te verwijderen. Dit kan doormiddel van een peeling, scrub, masker of crème. Dit moet ik ook hebben!

Make-up me matte please!

In het weekend draag ik eigenlijk nooit make-up, alleen naar een feestje. Op het werk vind ik het wel fijn om een laagje foundation te dragen. Een klein tintje met een iets egalere huid, that’s what I need! Het probleem is alleen dat make-up mijn glimvoorhoofd stimuleert. Nu weet ik bijvoorbeeld dat je het best een foundation kiest op waterbasis, omdat een foundation op oliebasis de vette huid extra vettig maakt. Daarbij kun je ook kiezen voor een foundation met een matte finish en een poeder die je huid dat extra matte lookje geeft. Laat ik nou de perfecte oplossing gevonden hebben: Een losse poeder! Door de lichte textuur geeft losse poeder een natuurlijk én MAT effect. Perfect! De huid kan ook nog eens blijven ademen en blijft flexibel.

Voordelen van een ‘vettere’ huid

Mijn glimmende voorhoofd heeft zo zijn nadelen, maar ook voordelen! Ik kwam erachter dat een vettere huid veel minder snel verouderd dan een drogere huid. Yes mijn huid blijft lang jong! Vandaar dat ze soms nog steeds mijn ID vragen in de winkel (tot mijn schaamte). Daarbij is een vette huid in vergelijking met een droge huid een sterke huid. Dit komt doordat een vette huid dikker is. Dus al met al ben ik best blij met mijn glimmende voorhoofd én ga ik gewoon nieuwe producten aanschaffen om het glimmende kerstbal effect tot kerst uit te stellen!