Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting! 😍

HELP! Haaruitval na mijn zwangerschap...

• Mannen en vrouwen praten verschillend. Elke week neemt een collega je mee in de vrouwenpraat dilemma's. Deze week vertelt Manon, Operationeel Manager, over haar dilemma: HELP! Haaruitval na zwangerschap…

Image

Vrouwenpraat

Manon vertelt ons haar dilemma

Wow! Haaruitval na zwangerschap; it’s real!

Je hoort het wel eens zeggen: Tijdens zwangerschap zorgen bepaalde hormonen ervoor dat je haar er voller, gezonder en glanzender uitziet. Je hebt ook GEEN haaruitval tijdens de zwangerschap, want diezelfde hormonen houden het haar namelijk vast. Maar zo’n maand of 4 na de bevalling, verlaten de zwangerschapshormonen langzaam je lichaam en lijkt het net alsof al de hormonen die het haar juist vast hielden opeens ALLEMAAL loslaten! Bye bye haar, letterlijk... 😅

Inhammen en kalende plekken

Ik dacht dat het allemaal mee zou vallen, maar niet dus. Inderdaad een maand of 4 na de bevalling lag het haar overal en ik kreeg echt ‘inhammen’, het leek wel of ik kaal werd! Nu heb ik het geluk dat ik bij een webshop werk voor haar- en beautyproducten, dus ik weet wel welke producten ik nodig heb om dit fenomeen tegen te gaan!

Producten tegen haaruitval

Vooral belangrijk is: vitamines en dan vooral Vitamine B8 (Biotine) en Zink voor sterk haar. Ik zelf ben aan de slag gegaan met de Kérastase Genesis artikelen tegen haaruitval en dan vooral de variant voor verzwakt haar in combinatie met het serum, waarvan het hoofdbestandsdeel Aminexil is. Aminexil is een welbekend ingrediënt voor producten tegen haaruitval, het verankert namelijk de haar zodat hij minder snel uitvalt.

Eindelijk minder haaruitval

Het resultaat na 6 weken? Ik krijg alweer baby-haartjes en ik hoef niet meer elke dag te stofzuigen 😊. Nu moet ik wel zeggen, zonder het gebruik van extra producten, groeien de haren ook terug hoor! Alleen zal het bij de ene persoon wat sneller gaan dan bij de ander. Als je van jezelf al dik haar hebt dan is de haaruitval misschien ook minder zichtbaar, ik hoop het voor je!