Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting! ðŸ˜

Hoe overleef ik mijn krullen?

• Mannen en vrouwen praten verschillend. Elke week neemt een collega je mee in de vrouwenpraat dilemma's. Deze week vertelt Monelle, Medewerker Klantenservice, over haar dilemma: Hoe overleef ik mijn krullen?

Image

Vrouwenpraat

Monelle vertelt ons haar dilemma

Mijn moeder zegt altijd dat ze het niet leuk vindt als ik mijn krullen eruit kam, want mijn krullen horen bij mij. Mijn krullen maken deel uit van mijn persoonlijkheid.

Op zoek naar goede haarproducten

Lange tijd heb ik verschillende merken getest en ook gezocht naar de verschillende methoden om mijn krullen goed te onderhouden. Ondertussen heb ik wel geleerd hoe ik mijn krullen kan temmen. Zoals velen van jullie heb ik op blogs en op het internet heb gekeken hoe je je wilde bos tot droomkrullen kunt toveren. Ik wilde krullen hebben die goed gedefinieerd zijn. Ik deel hier mijn haarroutine met je.

Mijn routine voor krullend haar

Ik was mijn haar maar één of twee keer per week, Ik gebruik dan een vocht inbrengende krulshampoo. Ik laat het vanaf de hoofdhuid naar beneden schuimen en spoel het daarna uit. Indien nodig doe ik een tweede wasbeurt.

Bij de ene wasbeurt gebruik ik een conditioner (van hetzelfde merk als de shampoo). Door de conditioner wordt mijn haar zachter en kan ik het kammen met een brede borstel. Ik kam mijn haar nooit als het droog is.

Bij de andere wasbeurt gebruik ik een voedingsmasker voor krullen dat ik 5 minuten laat intrekken. Dan spoel ik het uit met koud of lauwwarm water. Mij is altijd verteld dat warm water niet goed is voor het haar, omdat het uitdroogt. 

Ik dep mijn haar met een handdoek af. Dan breng ik een voedende crème aan om de krullen te definiëren. Ik buig dan altijd naar voren met mijn hoofd naar beneden en ik breng de krullen in mijn hand omhoog terwijl ik de crème aanbreng. Ik laat mijn haar altijd vanzelf drogen, aan de buitenlucht. Als ik een föhn moet gebruiken, breng ik thermische bescherming aan in plaats van de voedende crème. Als ik 's avonds uitga heb ik altijd een mousse in mijn kast om me een nat/gel-achtig effect te geven; zo zijn mijn krullen ready to party!

Het vergt veel onderhoud en tijd, maar het resultaat is er, en het is altijd een genoegen om complimenten te horen over mijn krullen!