Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting! ðŸ˜

Hoe kan ik mijn haar minder wassen zonder dat het vet wordt?

• Mannen en vrouwen praten verschillend. Elke week neemt een collega je mee in de vrouwenpraat dilemma's. Deze week vertelt Leslie, Medewerker Marketing, over haar dilemma: haren wassen zonder dat het vettig wordt!

Image

Vrouwenpraat

Leslie vertelt ons haar dilemma

Sinds kort probeer ik mijn haar minder te wassen zodat het gezonder wordt. Dit is een uitdaging, vooral omdat ik regelmatig sport en nu de zomer eraan komt. Ik vertel je hier mijn strategie om je haar minder vaak te wassen.

Goede voornemens voor mijn krullenbol

Ik heb krullend haar en net als vele krullenbollen onder ons zijn mijn haarpunten droog en durft mijn haar aan het einde van de dag nog wel eens te pluizen. Ik zou mijn haar graag willen laten groeien, maar mijn haarpunten splijten zo snel. Mijn voornemen is om mijn haar beter te verzorgen met betere producten. ‘Beter verzorgen’ betekent dus niet ‘meer verzorgen’! Ik waste mijn haar bijna iedere dag en dat maakte mijn haar toch wat weerbarstiger en droger. Ik vind het fijn als mijn haar fris ruikt en mooi krult. Mijn krullen zitten het mooist na het wassen. Het is dus echt een challenge om het niet meer elke dag te wassen.

Waarom je haar minder vaak wassen?

Ik zet de voordelen van je haar minder vaak wassen op een rijtje:

  • Je haar wordt minder droog omdat natuurlijke oliën niet worden weggewassen. Natuurlijke oliën hydrateren het haar en zorgen voor een natuurlijke beschermlaag.
  • Door die natuurlijke oliën gaat je haar meer glanzen. Door je haar te vaak te wassen kan het dof worden.
  • Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar je haar zal minder snel vet worden. Als je het haar elke dag wast wordt de olieproductie van de hoofdhuid gestimuleerd en zal het haar sneller vettig worden rondom de hoofdhuid.
  • Niet te vergeten: minder vaak wassen bespaart ook geld! Daarom was ik liever mijn haar 2x per week met een kwalitatief goede shampoo die iets duurder is dan 7x met een goedkope shampoo waar mijn haar dof en droog van wordt.

Tips om je haar minder vaak te wassen

Mijn tips om je haar minder te wassen:

  1. Was je haar pas echt als het nodig is. Als ik flink heb gesport en gezweet dan was ik mijn haar wel. Ik gebruik dan mijn shampoo niet voor heel mijn haar, maar vooral rond de hoofdhuid, waar het heeft gezweet.
  2. Niet bij elke douchebeurt haren wassen. Ondanks dat ik mijn haar minder vaak was, spoel ik mezelf wel vaak even af onder de douche. Meestal doe ik dan even een knotje in mijn haar. Als het nodig is spoel ik soms ook even mijn haren, maar dan zonder het met shampoo te wassen.
  3. Blijf je haar verzorgen. Mijn haar heeft gewoon verzorging nodig. Ondanks dat ik het niet was verzorg ik mijn haar regelmatig met een verzorgende olie.
  4. Om mijn krullen in shape te houden gebruik ik na het wassen of afspoelen van mijn haar wel eens een verstevigende haarcrème of haarmousse. Of ik vlecht mijn haar in voor het slapen. Anders heb ik de volgende dag van die platgedrukte krullen…
  5. Om het haar toch lekker te laten ruiken gebruik ik soms een haarparfum. Gewone parfum zou ik niet op het haar gebruiken, omdat dit het haar kan beschadigen.

Hoe vaak was jij je haar?